2017. december 2., szombat

TÉLI GONDOK – természetes megoldások Hajhullás, töredezés

TÉLI GONDOK – természetes megoldások

Hajhullás, töredezés


A fűtés és hideg már most kiszárította a hajad? Netán hullik is? Gyógyítsd a hajad a ricinusolajjal. Olcsósága ellenére, remek gyógyír a száraz, töredező hajvégekre és hajhullásra.  A felmelegített olajat kend a hajad tövére, egy festőecset, rossz fogkefe vagy fültisztító pálcika segítségével. Ezután húzz rá nejlonzacskót, hogy a hőt sokáig megtartsa. 20 perc elteltével öblítsd le a hajad, majd mosd meg a szokásos módon. Mivel a ricinusolaj nagyon sűrű, 1/3 részben keverheted valamilyen olajjal, ami van a konyhádban (pl. kókusz, szőlőmag, olíva). Ettől kicsit hígabb lesz és könnyebb eloszlatni. A hajvégekre is kerüljön az olajból, ugyanis nagyon jó hatással van a száraz, töredezett hajvégekre. Vékony rétegben alkalmazd, felesleges vastagon felvinni, ráadásul a hajmosásnál is meggyűlik a bajod a túl sok olajjal.
Hajhullás megállító szérum: Fokozd a hajas fejbőröd vérkeringését, cseppents a samponodhoz 2-3 csepp 100%-os rozmaring illóolajat. A rozmaring  erősíti a hajad, javítja a vérellátást, ennek köszönhetően a hajhagymák több tápanyaghoz jutnak, így megállítja a hajhullást és megszünteti a hajad elvékonyodását és megerősíti azt.

Zsíros haj

Akinek egyébként is zsírosodásra hajlamos a haja, a tél közeledtével még jobban meggyűlik a baja, mivel a hajhagymák fokozott faggyútermeléssel védekeznek a kinti hideg és a benti száraz meleg hőmérséklet-különbségek ellen.  A haj zsírosodását megszüntetheted egy jó natúr samponnal, valamint ha hajmosás előtt bedörzsölöd a száraz hajad szódabikarbónával, mintha egy hintőpor lenne. 10 perc hatóidő után, a szokott módon moss hajat. A szóda a felesleges zsírt felissza. Vagy a megszokott samponodhoz is adhatsz egy teáskanálnyi szóda port. Az igazi aduász, a 100%-os teafa illóolaj, melyből 2-3 cseppet kell adagolnod a samponodhoz. A teafa hidratálja a fejbőröd, segít szabályozni a felesleges faggyútermelést, megszünteti a zsírosodást, a fejbőrviszketést.
Extra jótanácsom minden hajtípusra: Alkalmazz langyos ecetes hajöblítést, akár száraz, akár zsíros a hajad. Az ecet stabilizálja a festett haj színét, fertőtlenít, lehozza az esetleges samponmaradványokat a hajadról, ami csak további problémákat okoz. Ráadásul szépen fényesíti a hajad és nyugtatja a fejbőrt, korlátozza a faggyútermelést és csökkenti a viszketést. Elkészítése: 1 liter langyos víz+1 vagy 2 teáskanál (alma)ecet+illóolaj (elhagyható).  Vagy használd az Andió hajöblítő készítményét.

woman-winter-hat2-e13499740846951Szempillák

A szemöldököd és szempillád is ápolhatod ricinussal. Este, – lefekvés előtt – egy fültisztító pácikát márts a ricinusba és kend be vele a pilláid. Szép sűrű és hosszú lesz. Heti 3 alkalommal alkalmazd, hamar meglátod a csodás végeredményt.

Körmök

A kinti hideg és a benti meleg kettőssége gyengíti a bőröd és körmöd szerkezetét.
A körmök gyakrabban törnek télen, mert a száraz hideg levegő pusztítja a keratint, azt a fehérjét, amely erőssé és rugalmassá teszi őket.
Mit tegyél?
Éjszakára alaposan dörzsöld be a körömágy bőrét olajjal (mandula, olíva, jojoba). Legjobb, ha áztatod a körmeid (felmelegített) olajban, miközben megnézel egy jó filmet. Az olajban való áztatással nagyon szép eredményt érhetsz el. Próbáld ki!

Ajkak

A cserepes szájat a bőr kiszáradása okozza. Ne nyald!
Mikor megnyalod az ajkad, pillanatnyilag benedvesíted ugyan, amikor viszont a víz elpárolog, az ajak bőre még szárazabb lesz, mint előtte volt.

Aranyszabályok cserepes ajkakra

– Fogkefével néhányszor sikáld meg ajkaidat – ezzel az elhalt sejteket eltávolítod.
– Az ajkaidat egy nedves frottír kendővel is töröld át.
– Naponta többször kend be a szád sheavajjal vagy más növényi olajjal. Amit ajánlok, legújabb limitált termékünket, a méhviasszal és sheavajjal készült ajakápoló szérumunk.
– Éjszakára vigyél fel mézet magában, vagy sheavajjal keverve.
– Igyál sokat.

Forrás:

Andió - natúr háztartás
Natúr termékek
a legkedvesebb bio tanácsadótól
Telefon: +36 30 580-0499


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése