2015. december 19., szombat

Advent utolsó vasárnapja.



                                                     Advent utolsó vasárnapja.



Advent utolsó vasárnapján az ádventi koszorún mind a négy gyertya egyszerre ég!
Az ádventi koszorú hagyománya lelki megtisztulásra és megújulásra is alkalmat ad, hogy az ünnep, csakugyan ünnep legyen! Figyeljünk egymásra, szeressük egymást! Kedveskedj szeretteidnek ezekkel a gyors és finom desszertekkel. Hogy érezzék, milyen fontos helyet foglalnak el szívedben.
Ádventi koszorú

Forró nutellás ital

Hozzávalók:
  • 1,5 bögre tej
  • 3-4 teáskanál Nutella
  • fél kávéskanálnyi vaníliarúd kikapart belseje
Nem túl magas lángon, egy kis lábosban melegíts össze 1 bögre tejet a Nutellával. Mikor egynemű, add hozzá a vaníliát. Jöhet hozzá a maradék fél bögre tej, és kezdd el kicsit forralni. Ha jól felmelegedett, ki is öntheted egy cuki karácsonyi csészébe. Tetejére tejszínhab, csokiforgács, mogyoródarabok is kerülhetnek.

Házi szaloncukor – egészséges – gyors – gazdaságos

Banános házi szaloncukor

Banános szaloncukor

Hozzávalók:
  • 2 nagy banán
  • 1 mandarin leve
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 csapott evőkanál zselatin
  • 1 teáskanál nyírfacukor



A banánt turmixold le a mandarin levével, majd tedd fel főni a zselatinporral és a nyírfacukorral.
Öntsd egy szögletes edénybe, és szilárdulás után szeleteld fel, illetve ha van otthon üres bonbonos dobozod vagy jégkockaformád, öntheted annak a mélyedéseibe is.
A csokit vízgőz fölött olvaszd fel, majd egy villa segítségével mártogasd bele a szaloncukrokat, és tedd zsírpapírra, amíg a bevonat megszilárdul.

BIO házi gesztenyés szaloncukor

Házi szaloncukor, gesztenyés
Hozzávalók, kb. 20 darabhoz:
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • egy ek. méz
  • egy kávéskanál őrölt fahéj
A gesztenyemasszát kruplinyomón áttöröd, majd az egészet mézzel, fahéjjal összegyúrod.  Rudacskákat formázol belőle,  aztán egy fogpiszkáló segítségével mehet a csokiba… Hűtőben hagyd megdermedni majd egyesével csomagold be őket valami szép fényes papírba.
Ha  fagyasztott gesztenyéből készül, akkor 1-2 nap alatt el kell fogyasztani. A küldetést, 2 gyerek gond nélkül teljesíteni tudja, 2 nap alatt garantáltan a végére érnek a geszti szaloncukorkáknak.

Kreatív ötlet

Szereted a narancsot? A héjját nehogy a kukába dobd. Készíts belőle karácsonyi díszt:

Kreatív ötlet narancshéjból

Kreatív ötletek narancshéjból

Szilvalekvárral töltött sertéskaraj sült burgonyával és rukkolával

szilvalekváros sertéskaraj
Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg sertéskaraj
  • 8 szelet szárított sonka
  • 4 evőkanál jó sűrű szilvalekvár
  • 4 darab aszalt szilva
  • olaj a sütéshez
A körethez:
  • 10 dkg rukkola
  • 5 dkg vaj
  • 60 dkg burgonya
  • olaj a sütéshez
A karajból 8 szeletet vágsz, kicsit kiklopfolod, sózod. Négy szeletet egy deszkára helyezel, majd bekened jó sűrű szilvalekvárral, és megszórod az apróra vágott aszalt szilvával. A másik 4 szelet húst ráhelyezed a tetejére, majd ezeket a „páros húsokat” betekered a szárított sonkával. Egy serpenyőben kevés olajat melegítesz, és közepes lángon a húsok mindkét oldalát szép pirosra sütöd. A körethez az alaposan megmosod a burgonyát héjában, sós vízben megfőzöd, majd cikkekre vágod, és olajban megpirítod. A rukkolát kevés vajon átforgatod, és a burgonyával együtt a hús mellé tálalod.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése